Batteri till hemlarm

Det finns många olika hemlarm och nästan alla har olika batterier i sina deckare eller larmdosor. Vi har därför gjort en guide där vi samlat information om samtliga batterier till hemlarm. 

Det finns många olika leverantörer av larm och några är kändare än andra. Securitas, Verisure, Sector Alarm, Garda Alarm, Svenska Alarm, Visonic eller Cubsec alarm är några av de kändare som vi ska skriva om den här artikeln. 

Batteri till Verisure

Verisure använder sig av några vanliga batterier och ett mer ovanligt batteri i sin larmutrustning. Det ovanliga batteriet heter CR-2/3AZ och används till bland annat till Verisure brandvarnare, Verisure siren och Verisure larmpanel.

Batterier som passar till Verisure:

Batteri till Sector Alarm

Att genomföra ett batteribyte till Sector Alarms utrustning är enkel och det finns bra instruktioner på deras hemsida för den som skulle tveka. Sector Alarm använder sig av vanliga batterityper som oftast finns att köpa på i de flesta butiker som säljer batterier. 

Batterier som passar till Sector Alarm:

Batteri till Securitas hemlarm

Det är mycket enkelt att byta batteri i Securitas larmsystem som har innehåller vattendetektor, utomhussirén, rörelsedetektor, rökdetektor, magnetkontakt, manöverpanel, glaskrossdetektor, fjärrkontroll, rörelsedetektor och temperatursensor. 

Batterier som passar till Securitas hemlarm:

Batteri till Säkra larm

Säkra larm är en svensk leverantör av hemlarm och har över 50 000 kunder i Sverige. I deras larm sitter relativt vanligt batterier som finns att få tag på i handeln, men det finns något enstaka som man behöver inhandla hos mer välsorterade batteriförsäljare. 

Det fungerar oftast bra att byta batterier själv i Säkra larms enheter, men det kan vara en bra idé att läsa manualen innan.